Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han vill inspirera till närturism: ”Man kan uppleva lika mycket utan att flyga”

Kommer vi i framtiden välja bort långa flygresor över jordklotet för att istället turista i vårt eget närområde? Det hoppas Valle Westesson som har skrivit en bok om Skånes ballaste platser, släppt en karta över Malmös smultronställen och snart öppnar cirkushotell vid Lokstallarna.
– Ju fler unika besöksmål det finns på hemmaplan, ju fler tror jag kommer att upptäcka närturism, säger han.

Valle Westesson är en stor förespråkare för närturism och klimatsmart resande. Han står bland annat bakom boken ”100 balla ställen i Skåne”, ”Map of Malmö” och Blå bussens indiecharter. Längre ner i artikeln delar han med sig av sina bästa tips för närturism i Skåne.Bild: Hussein El-alawi
Den mörkblå färgen på ytterväggarna håller ännu på att torka. Invändigt påminner de mörka tapeterna om en orientalisk matta. Det är magikerns vagn som håller på att växa fram i de gamla Lokstallarna i Kirseberg. I tio egenbyggda vagnar ska Valle Westesson skapa tolv unika hotellrum, vart och ett med inredning inspirerad av någon av cirkusens stjärnor: lindansösen, lejontämjaren, direktören, spådamen, fakiren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen