Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ros: ”Jag har alltid velat bli bäst på det jag gör”

Rebecca Ejdemo inledde sin kockkarriär redan i tonåren – på skånska stjärnkrogen Daniel Berlin. Som artist har hon liknats vid en kvinnlig Lorentz, turnerat med Little Jinder och hyllats för debutalbumet ”Peaches and cream”. Som alter egot Ros och sjunger hon om outfits för tjugo tusen, att dricka dyr champagne och bränna hela lönen på skor.

”Jag har alltid velat bli bäst på det jag gör. Om jag gör något vill jag göra det till 100 procent – vilket blir svårt när jag har två yrken. Samtidigt vill jag inte sluta med något av dem”, säger Rebecca Ejdemo som står med ena foten i artistlivet och ena i restaurangbranschen.Bild: Peter Frennesson
Sommaren 2016 sitter Rebecca Ejdemo på den karga ön Furillen utanför Gotlands nordöstra kust. Hon jobbar som kock på Agrikulturs pop up-restaurang under fyra månader och lever ett isolerat liv långt ifrån den annars livliga vardagen i Stockholm.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen