Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”SOS” – en av Tim Berglings sista låtar

Nästa vecka släpps ny musik av den världskände svenske musikproducenten Tim ”Avicii” Bergling. Singeln ”SOS” jobbade han med strax före sin död.

Ny musik från Avicii släpps postumt nästa vecka. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
”SOS”, som släpps den 10 april, är ett smakprov från albumet ”TIM” som kommer den 6 juni.
Bergling gick bort den 20 april i fjol. Då var han i färd med att färdigställa sitt tredje studioalbum. För Dagens Nyheter berättar fadern, Klas Bergling, att han och hans fru Anki då upplevde det som att sonen äntligen nått en stabil plats i livet.
– Jag och Anki har fått lära oss att många som tar sitt liv har varit väldigt lyckliga strax innan. Jag kan förstå det. Lättnaden när man har nått en plats där man äntligen ska få njuta, säger han till tidningen.
”TIM” har färdigställts av de låtskrivare som Tim Bergling jobbade med fram till sin död. Låtar i mer eller mindre färdig form har pusslats ihop till ett album med hjälp av anteckningar, mejlkonversationer och sms i vilka Bergling diskuterade sin vision för musikens färdiga form.
Alla intäkter från det postumt släppta albumet kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess arbete till förmån för förebyggande av psykisk ohälsa och självmord.
– Vi vill även stödja arbetet kring det som kommer efter ett självmord: det finns ju föreningar som hjälper folk som hamnat i situationen som vi är i just nu, säger Klas Bergling till DN.
Gå till toppen