Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brottsoffer har fortfarande skadestånd att hämta

Blommor på trappan vid Sergels torg med anledning av årsdagen av terrordådet den 7 april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Hittills har 30 av 136 berättigade personer inte ansökt om skadestånd för terrorattentatet i Stockholm 2017. Brottsoffermyndigheten efterlyser de offer som ännu inte hört av sig efter det att tingsrättens dom slogs fast.
– Det kan ju vara så att de fått ut pengar på sina egna försäkringar, men det är bra att höra av sig till oss eftersom de kan ha rätt till mer pengar, säger Ingela Ackemo, jurist vid Brottsoffermyndighetens brottsskadeenhet, till SVT Nyheter.
Totalt hade 138 målsägande skadeståndsanspråk efter dådet på Drottninggatan i april 2017. Två fick avslag av tingsrätten eftersom att de ansågs vara vittnen snarare än brottsoffer.
Offren har sammanlagt rätt till drygt en halv miljon kronor. Ytterligare 25 målsäganden har inte kunnat identifieras; många av dem tros ha varit turister.
Gå till toppen