Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maria Maunsbach: Malmöbor – låt oss förenas över en salig blandning kolhydrater

Nyheten att det i april ska öppna ett ställe som serverar koshari i Malmö fladdrar förbi – och jublet stiger inom mig. Som jag har längtat. Tänkt på det alltför ofta – varför kan jag inte bara få gå och äta lite koshari nånstans?

Koshari – en blandning av nästan alla kolhydrater du kan tänka dig samt tomatsås, vitlöksvinäger och friterad lök.Bild: Jessica Oor
Detta är en text av en fristående krönikör. Åsikterna är skribentens egna.
När jag var arton flyttade jag för första gången hemifrån. Raka vägen från min fars villa i Höör till… nej, inte till Malmö – jag flyttade till Kairo. Det var drömmen om att bli internationell magdansstjärna som drev mig, och det kan jag redan nu berätta, att så blev det inte. Men vad jag istället fick i Kairo var inte bara ett mycket intensivt vuxenblivande, det var också koshari, och kärleken till denna ljuvliga nationalrätt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen