Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allvarligt skadad gripen efter explosion

En person har livshotande skador efter en explosion i en lägenhet i Gislaved. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En man i 25-årsåldern brännskadades allvarligt vid en explosion i en lägenhet i Gislaveds kommun på lördagskvällen. Han är gripen, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.
– Eftersom han var den enda personen som befann sig i lägenheten är han i ett första steg gripen, men vi har inte kunnat förhöra honom eftersom han har så svåra skador, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till TT.
Tvåvåningshuset började brinna efter explosionen och en man som bodde i grannlägenheten skadades i samband med att han klättrade ut från huset via en balkong. Han fördes till sjukhus med benbrott.
Vid midnatt uppgavs branden vara släckt. Än så länge har ingen teknisk undersökning kunnat genomföras. Enligt polisen finns inget som tyder på att någon utomstående skulle ha placerat ut något explosivt föremål eller kastat in det i lägenheten.
Gå till toppen