Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon skrev vinnarbidraget i ”Ebbas historia”

Tolvåriga Sofia Nordblom vann novelltävlingen "Ebbas historia".Bild: Björn Larsson Rosvall/Exponera
Tolvåriga Sofia Nordblom från Mölndal utsågs till vinnare i novelltävlingen ”Ebbas historia”
Nordbloms bidrag var ett av 1 400 som skickades in till tävlingen, som anordnades av Svenska Dagbladet Junior och stiftelsen Ebbas änglar till minne av Ebba Åkerlund som dödades i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017.
Enligt Ebba Åkerlunds mamma Jeanette Åkerlund var dottern en flitig läsare och tyckte mycket om att skriva själv. Uppgiften för de tävlande var att avsluta novellen ”Spökhuset” som elvaåriga Ebba Åkerlund påbörjade före sin död.
– Jag förstod att hon gillade detaljrika berättelser, vilket jag också gör. Och jag såg att hon gillade ”Fem”-böckerna, så då bläddrade jag lite i en av dem, säger Sofia Nordblom till Svenska Dagbladet Junior.
– Det känns väldigt tråkigt att hon inte fick chansen att skriva klart sin berättelse. Det tänkte jag ganska mycket på. Om hon hade skrivit klart den hade det varit en helt annan berättelse.
Gå till toppen