Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård klart bäst i premiärderbyt mot Olympic

FC Rosengård var det klart bästa laget i premiären mot Olympic och bjöd inte på varken premiärnerver eller derbynerver. Med ett tidigt ledningsmål sedan Zia Sakirovski snott åt sig bollen och satt den i tom bur fick hemmalaget medvind och kontrollerade händelserna i stort sett från avspark till slutsignal. Sakirovski fick sätta ännu ett och lagkaptenen Granit Sherifi hittade också han rätt två gånger, varav en gång på straff.
Nye tränaren Mladen Blagojevic var nöjd med spelet – och ännu mer nöjd med inställningen.
– Att de här killarna kan lira boll, det vet alla. Men alla gjorde också jobbet för varandra idag och gav inte Olympic en tum, det såg riktigt bra ut.
Olympic tränare Anders Grimberg har desto mer att jobba på.
– Vi måste ha betydligt bättre rörelse och fart. Idag bjöd vi på två mål men framför allt var Rosengård ett betydligt bättre lag. Vi måste steppa upp om vi ska ha något att säga till om i den här serien, suckade han.

Division 2 västra Götaland HERR

4
FC Rosengård 1917
  • (2-0)
1
BK Olympic

Målskyttar

  • Zia Sakirovski 2
  • Granit Sherifi 2
  • Terry Adadevoh Svensson
Gå till toppen