Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Elsparkcyklar

Ilskna kunder till Lime hamnar hos skånskt bolag med samma namn

Att byta namn från Lundalogik till Lime var inte bara surt sett till namnets innebörd. Det har även inneburit en hel del sura samtal, rapporterar Computer Sweden – Idg.

Bild: Lars Brundin
Den flora av elektriska sparkcyklar som numera finns på gatorna i flera svenska städer brukar väcka reaktioner. För det Lundabaserade it-företaget Lime, som fram till för ett år sedan hette Lundalogik, har det inneburit många plötsliga samtal till supporten.
Läs också Stort IT-bolag i Lund nyanställer – och byter namn
Det skriver sajten Computer Sweden – Idg. Oftast handlar det om kunder som irriterar sig på elsparkcykeln med samma namn.
– Vi hade det senaste ärendet nu för bara några minuter sedan när en kollega var och handlade och fick en fråga eftersom det stod Lime på bilen, säger Anna Johansson, chef för support på affärssystemsvarianten av Lime, till Computer Sweden – Idg.
Hon uppskattar de ilskna inringarna till mellan fem och tio samtal per dag.
– Det är inte ett stort problem. I dagsläget är det mest lite fniss i vardagen, men skulle det växa i omfattning kanske vi får titta mer på det. Sedan vet vi ju inte hur mycket sammanväxling det blir åt andra hållet heller. En annan aspekt är att det kan ge oss lite dålig rating i vår chatt när de inte känner att de får den hjälp de vill ha, säger Anna Johansson till Computer Sweden – Idg.
Fakta

Så fungerar elsparkcykel

• För att kunna använda en elsparkcykel krävs att man laddar ner företagets app och kopplar sitt bankkort till den. Via appen kan man se var närmsta lediga sparkcykel finns. Väl framme scannar man av fordonets QR-kod för att låsa upp den.

• Det kostar 10 kronor att aktivera den och sedan tre kronor per minuts användning. När man är klar med sin åktur parkerar man den var som helst i staden. Det är 18-årsgräns för att få köra.

Det är både via telefon och via bolagets chatt som de felriktade synpunkterna kommer.
– Generellt sett är det många som ringer som är upprörda och vill ha tillbaka sina pengar. Vi är noga med att svara på allt. Det är till exempel många fransmän som hör av sig och de vill gärna ta det på franska. Vi brukar svara i vår chatt att det tyvärr är fel Lime. En av de som hörde av sig bara fortsatte på franska, och sedan slutade det med att han var irriterad och undrade varför vi inte sade något på en gång, säger Anna Johansson och fortsätter:
– Vi hade även ett väldigt långt telefonsvararmeddelande från en Texasbo som var jättearg och hade en fru som sufflerade i bakgrunden. Vi har även haft folk från fastighetsbolag som har hört av sig och påpekat att cyklarna ligger slängda överallt.
Men it-företaget har inga planer på att byta namn igen.
– Jag har varit här i 20 år och har alltid förknippat bolaget med Lundalogik, men jag gillar namnbytet. Det var logiskt, även om det var lite svårt precis vid bytet eftersom Lundalogik satt ganska långt inne efter alla år, säger Anna Johansson till Computer Sweden – Idg.
Gå till toppen