Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey: SHL 2019/20

Redhawks nära förlängning med Görtz: ”Tror det löser sig”

Malmö Redhawks har bestämt sig. Klubben vill förlänga med forwarden Max Görtz.
– Max har fått ett bud, jag tror att det löser sig, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks Max Görtz.Bild: OLA WESTERBERG
Max Görtz svarade för tio mål och totalt 22 poäng den gångna säsongen.
– Det finns potential och han har tagit steg. Vi vet sedan tidigare att det finns mycket i honom. Max vill spela här och vi tror att han kan göra 30-35 poäng om han får vara skadefri, säger Patrik Sylvegård.
Redhawks går miste om den österrikiske forwarden Peter Schneider, som istället valt att gå från Wien till penningstinna Schweiz.
– Lite därför vi går mer på Görtz, säger Patrik Sylvegård.
På tapeten finns fortfarande den danske landslagsbacken Jesper Jensen Aabo, senast i KHL med Jokerit.
– Vi för en god diskussion med honom. Det är en duktig back, en tuff spelare och fin skridskoåkare som hade passat bra hos oss, säger Patrik Sylvegård.
Läs också Dansk KHL-back hett namn för Malmö Redhawks
Malmö Redhawks väntar in svar från två tänkta hemvändare som har fått bud: Jacob Berglund och Patrik Hersley, som under säsongen spelat för Krefeld respektive St Petersburg.
– ”Jacke” har vi en dialog med. Han ska komma med ett besked inom det närmaste. Han har också något från KHL som lockar [Riga]. Men Hersley kan nog bli en sen fråga, säger Patrik Sylvegård.
FOTNOT: Enligt Sydsvenskans uppgifter har Malmö Redhawks redan två värvningar klara, som snart ska presenteras: målvakten Lars Volden och forwarden Nicolai Meyer.
Gå till toppen