Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedalakvinna bröt armen i hundattack

Under kvällspromenaden blev Svedalakvinnans dvärghund attackerad och biten av en okopplad hund av större ras. I tumultet föll hon omkull och bröt armen.

Vid 21.30-tiden på lördagskvällen var Svedalakvinnan, som är i 60-årsåldern, ute och rastade sina två shih tzus i området kring Klockarevägen. Plötsligt hörde hon hur en man ropade på sin hund, samtidigt som en av hennes egna dvärghundar skällde till. När hon vände sig om såg hon enligt anmälan hur en okopplad hund av större ras bet tag i hennes hund över ryggen, och slängde iväg den med käftarna. Kvinnan som fortfarande höll i kopplet kastades omkull.
Grannar som hört skriken kom ut för att hjälpa till. Även ägaren – nu med kopplad hund – ska ha återvänt och frågat hur det var med henne.
Efter attacken fick den skadade shih tzun föras till djursjukhus för operation. Kvinnan bröt överarmen i fallet och fick också uppsöka vård.
Händelsen rubriceras som brott mot tillsyn av hund och katt. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.
Gå till toppen