Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anton Hagman musikaldebuterar som Danny på Nöjesteatern

Han har gått till final i Melodifestivalen och hans musik har spelats miljontals gånger på Spotify. Nu musikaldebuterar Anton Hagman i ”Grease” på Nöjesteatern – där han spelar mot veteranen Caroline Johansson Kuhmunen.
– Dansen är den största utmaningen för mig, särskilt att sjunga och dansa samtidigt, säger han.

Caroline Johansson Kuhmunen och Anton Hagman spelar Sandy och Danny i höstens uppsättning av ”Grease” på Nöjesteatern.Bild: Sandra Henningsson
Senast Nöjesteatern satte upp musikalklassikern ”Grease” 2006 var det med Måns Zelmerlöw och Nina Pressing i huvudrollerna. Tretton år senare är det dags igen.
Nu står det klart att huvudrollerna i höstens föreställning spelas av artisten och skådespelerskan Caroline Johansson Kuhmunen och ”Melodifestival”-stjärnan Anton Hagman.
– Min mamma älskar ”Grease” så jag har fått en kärlek till den nästan automatiskt. Jag har sett filmen jättemånga gånger. Det är en musikal som fastnar hos en – den är ikonisk. Mamma har alltid sagt att jag är lik Danny, skrattar Anton Hagman.
– Ja, du är ju verkligen typecastad till rollen, fyller Caroline Johansson Kuhmunen i.
Anton Hagman gjorde succé med sin sångröst på Youtube redan som tolvåring och har medverkat i Melodifestivalen både 2017 och 2019, senast med låten ”Känner dig”. Hans låtar har spelats miljontals gånger på Spotify. I ”Grease” blir dansen hans stora utmaning – och träningen är redan igång inför premiären den 3 oktober.
– Jag har fått börja med dansen tidigare än de andra. Det är kul och känns tryggt. Jag är ingen dansare, men jag har potential, säger han.
Båda huvudrollsinnehavarna har växt upp med den klassiska musikalen. ”Det var den första musikalen jag såg live och det var nog då jag insåg att det var det här jag ville göra”, säger Caroline Johansson Kuhmunen.Bild: Sandra Henningsson
Caroline Johansson Kuhmunen gör rollen som Sandy. 2008 gjorde hon sin första huvudroll på Nöjesteaterns scen, som Gabriella i den svenska uppsättningen av ”High school musical”. Två år senare deltog hon i tv-programmet ”Jakten på Julia” där tio artister tävlade om rollen som Julia i Göta Lejons uppsättning av ”Romeo och Julia”.
De senaste åren har hon framför allt jobbat med film och tv. Senast syntes hon som krogägaren Liza i TV4-serien i ”Jägarna”.
Varken hon eller Anton Hagman sökte rollerna i ”Grease” på klassisk väg. Anton Hagman blev kontaktad direkt av föreställningens regissör Staffan Götestam och Caroline Johansson Kuhmunen kunde dra nytta av sina kontakter från ”High school musical”.
– Jag har jobbat med föreställningens koreograf, producenter och kapellmästare tidigare och blev rekommenderad för rollen, så då ville Staffan Götestam träffa mig. Det känns jättekul att få komma tillbaka till Nöjesteatern med just ”Grease”, säger hon.
Hon såg den klassiska filmen flitigt under uppväxten och såg uppsättningen på Göta Lejon med Pernilla Wahlgren och Rennie Mirro 2005.
– Det var den första musikalen jag såg live och det var nog då jag insåg att det var det här jag ville göra.
Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen i rollerna som Danny och Sandy.Bild: Cesare Righetti
Både Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen känner igen sig själva i sina karaktärer.
– Danny är en badboy och jag kan relatera till att jag också gjorde en del hyss och dumheter när jag var yngre – men jag har aldrig känt behovet av att vara någon annan för att passa in, säger Anton Hagman.
– Sandy är stark som person, även om hon kan verka väldigt mild så är hon inte en person som bara hakar på. Sedan är jag nog knasigare än hon är, hon är mer tillrättalagd, säger Caroline Johansson Kuhmunen.
Betyder det att vi kommer få se en knasigare Sandy på scen?
– Kanske det, vi får se.
Gå till toppen