Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chance the Rapper till Roskilde i sommar

Den Grammyvinnande amerikanske rapparen gör artister som Bob Dylan, Cardi B och Robyn sällskap på årets Roskildefestival. I festivalens senaste bandsläpp finns även namn som singer-songwritern Sharon Van Etten och rapparen Lizzo.

Chance the Rapper under festivalen Lollapalooza i Chicago 2017.Bild: Rob Grabowski
Bob Dylan, Cardi B, The Cure, Robyn, Vampire Weekend och Janelle Monáe – de är några av stjärnorna som spelar på årets Roskildefestival. Nu står det klart att de får sällskap av den amerikanske rapparen Chance the Rapper.
Chicago-rapparen och fick stort genomslag med sitt mixtape ”Coloring book” 2016 och kammade hem hela tre Grammys.
”Chance the Rapper på vår största scen är en dröm som går i uppfyllelse, särskilt 2019. Hans nya album kommer snart och vi vet att han förbereder en spektakulär show som kommer att matcha entusiasmen framför Orange Stage”, säger festivalens programchef Anders Wahrén i ett pressmeddelande.
Utöver Chance the Rapper släpper Roskildefestivalen ytterligare fem nya namn till årets festival, bland andra den amerikanska singer-songwritern Sharon Van Etten. Hon fick stort genomslag med låten ”Everytime the sun comes up” 2014 och är nu aktuell med albumet ”Remind me tomorrow”.
Även Minneapolis-rapparen Lizzo kommer kommer till Roskilde i sommar. Hon gjorde ett hyllat framträdande på showcasefestivalen SXSW tidigare i år och släpper snart sitt nya album ”Cuz I love you”.

Här är de nya akterna till Roskildefestivalen:

• Chance the Rapper
• Sharon Van Etten
• Lizzo
• Petrol Girls
• Vinicio Capossela
• Fouli
Gå till toppen