Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rösler tog farväl av Citylegendar: ”Var en mycket nära vän till vår familj”

Med anledning av skador, känningar och U21-matchen i måndags har det varit rätt glest ute på MFF-träningarna under tisdagen och onsdagen.
Faktum är att även huvudtränaren Uwe Rösler – som var på plats och såg U21-matchen och tog ett snack med Markus Rosenberg efteråt – har saknats. Detta av familjeskäl.

Uwe Rösler.Bild: PETER CZIBORRA
– Jag har deltagit vid begravningen för Manchester Citys "life president" (motsvarar ungefär hedersordförande) Bernhard Halford, en mycket nära vän till vår familj. Jag flyger hem på torsdag och är redo för fredagsträningen, hälsar Uwe Rösler till Sydsvenskan och tillägger:
– En sorgens dag, han var en stor man!
Bernhard Halford var bara den andre i Citys historia att få titeln "life president" (Sidney Rose var den första) och jobbade 2002 hade han jobbat 30 år i klubben som sekreterare och sägs ha gjort ett enormt jobb bakom kulisserna. 2006 valdes han in i klubbens Hall of fame. När han 2010 fick titeln "life president" jobbade han fortfarande som kontaktperson gentemot både FA och supportrarna. Totalt jobbade han över 40 år för City.
Hur betydelsefull Halford var, illustreras inte minst av att Pep Guardiola besökte honom på sjukhuset inför media när den 77-årige Cityprofilen låg på sjukhus en kort tid före sin bortgång i slutet av mars.
Uwe Rösler hade sin allra bästa tid som spelare i just Manchester City och att han har många vänner där och en bit av sitt fotbollshjärta står väldigt klart.
Så mycket nytt i skadeläget finns inte att meddela. Arnor Traustason kände sig stel i ryggen även på tisdagen, men ska träna med laget på fredag (träningsledigt imorgon).
Behrang Safari genomgår ytterligare tester i den utredning som görs kring hans besvär i nedre magmuskeln/ljumsken.
Lasse Nielsen har inte synts till, utan är i tidigt skede av rehab för sitt knä.
Och som sagt – de spelare som medverkade i U21-matchen var lediga i tisdags och några medverkade bara i en del av onsdagens träning.
Gå till toppen