Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AIK vägrar – tänker inte lyda nya direktiven om visitering

2019 har nya direktiv gått ut om om hårdare och mer intim visitering på allsvenska arenor.
Nu meddelar AIK att man nobbar dessa.
– Vi tror inte att det här är rätt väg att gå, säger AIK:s vd och klubbdirektör Jens T Andersson till klubbens sajt.

De nya direktiven är framarbetade av Riksidrottsförbundet, RF, ihop med bland andra Svenska Fotbollförbundet. En supporter ska vara beredd på att bli vidrörd mellan benen och kring brösten för att komma in på arenan.
Kritiken har varit stark, många upplever visiteringen som kränkande. En annan följd har varit långa köer vid insläppet till de allsvenska arenorna.
Läs också Intimare visitering upprör supportrar: ”Kommer skrämma bort folk”
Nu skriver AIK på sin hemsida att man motsätter de nya visitationsdirektiven och inte kommer tillämpa dem i fortsättningen.
– AIK Fotboll tycker att de metoder som RF, och även Polisen i sina tillståndsskrivningar, nu förespråkar är helt verkningslösa, integritetskränkande och troligen även kontraproduktiva då de med största sannolikhet inte kommer att ge den effekt som man önskar, säger AIK Fotbolls klubbdirektör och vd Jens T Andersson.
AIK skriver även på sin sajt att de är ”bekymrade över arbetsmiljön för de publikvärdar som arbetar på våra hemmamatcher och som ska genomföra visitationerna".
Gå till toppen