Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöprojekt om psykisk ohälsa kammade hem Framtidens musikpris

Hanutten-sångerskan Hannah Harvigssons projekt kring psykisk ohälsa, känsloliv och kreativitet stod som vinnare när Framtidens musikpris delades ut i Stockholm under onsdagskvällen.

Sextetten som utgör "Säg det – sen gör det". Överst: Pixi Ljunggren. Andra raden: Caroline Karpinska, Karin Oscarsson och Hannah Harvigsson. Längst fram: Jan-Erik Sääf och Sandy Westrin.Bild: InFrame Media
För fyra år sedan delades Framtidens musikpris ut för första gången vid en gala på Swedish Music Hall of Fame. Bakom priset står Riksförbundet Unga Musikanter och målet är att lyfta satsningar på musikskapande hos barn och unga.
När årets priser delades ut stod Malmöprojektet ”Säg det – sen gör det” som vinnare i kategorin ”Nyskapande innovativt projekt”.
Läs också Hannah Harvigsson: ”Det är viktigt att klappa sig själv på axeln ibland”
Projektet startades av Malmömusikern Hannah Harvigsson, även känd under artistnamnet Hanutten, och arrangerar workshops och föreställningar som lyfter frågor kring ungas känsloliv och psykiska ohälsa. I höstas anordnade de till exempel ett känsloläger för ungdomar.
Läs också Malmömusiker startar känsloläger
Två andra projekt med Malmökoppling var också nominerade till priser på årets gala. Både hiphoputbildningen Spinneriet och Malmösångerskan Sonja Skibdahls projekt ”Låt med mig!” var nominerade i kategorin ”Möjliggörare för ungas komponerande”. Men det blev föreningen Konstmusiksystrar som kammade hem priset i den kategorin.
Gå till toppen