Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Cool Minds i konkurs – ska ombildas till ideell förening

Kunskapslabbet Cool Minds är satt i konkurs efter nästan fyra år. Labbet var en plats där barn kunde lära sig ny teknik på ett roligt sätt. Nu är tanken att verksamheten ska ombildas till en ideell förening.

Cool Minds lär bland annat ut programmering till barn. Arkivfoto.Bild: Pontus Lundahl/TT
På torsdagskvällen skickade företaget Cool Minds ut ett pressmeddelande där det står att det har varit svårt att få ekonomin att gå ihop och att Cool Minds som aktiebolag är satt i konkurs.
”Även om detta är väldigt tråkigt, så ser vi även det också som en ny och spännande start: vi kommer istället starta och driva vår verksamhet som en ideell förening! Där finns större möjligheter för stöd från kommunen – något som är helt avgörande för vår överlevnad”, skriver företaget i pressmeddelandet.
Under de kommande veckorna kommer verksamheten att pågå som vanligt. De som bokat kalas, anmält barn till kurser eller bara tänkt svänga förbi Cool Minds aktiviteter kan alltså göra det som planerat.
Fakta

Cool Minds

Cool Minds startade sin verksamhet på Stadiongatan i Malmö 2015. Ingenjören Farzin Saber såg hur hans två barn lekte med ipads och telefoner, men att de inte förstod hur de fungerade eller vad en app egentligen var. Genom Cool Minds ville han skapa ett ställe där barn kunde lära sig ny teknik på ett roligt sätt. Syftet har varit att inspirera fler barn och unga till naturvetenskap, teknik och IT.

Läs också Kunskapslabb tar över Debaser-lokalen i Folkets Park
Gå till toppen