Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Punkrockare och skivbolagsgrundare startar vegansk pop up-restaurang i påsk

Robert Johnsson har ett förflutet i punkscen. Tomas Melinder står bakom skivbolagen Malmö Inre och Nosordo och är marknadschef på Byggfabriken. I påsk tar de tillsammans över köket på Värdshuset Lyckan utanför Hörby med en kombination av mexikanska och koreanska rätter – samtliga veganska.

Robert Johnsson och Tomas Melinder.Bild: Foto: Privat
– Robert är gammal punkrockare och jag är inne i skivbolagssvängen, men vi har ett gemensamt intresse för mat. Vi har drömt om restaurangbranschen länge och funderat på gör en pop up. Nu fick vi erbjudande från Värdshuset Lyckan att göra där, säger Tomas Melinder.
På påskdagen tar de över köket på värdshuset i Önneköp utanför Hörby. På menyn finns klassiska koreanska och mexikanska rätter som bibimbap, ssäm bulgogi, tacos och frijoles borrachos.
– Vi har en förkärlek till olika matkulturer – jag den koreanska och han den mexikanska. Det blir inte så mycket fusion, utan mer rätter från båda hållen. Sedan är Robert vegan sedan tjugo år tillbaka, så det blir en helvegansk meny, säger Tomas Melinder.
Varför just på påskdagen?
– Det är en bra helg när mycket folk är ute åker. Förhoppningsvis är de sugna på något annat än ägg och inlagd sill efter påskafton. Dessutom är det under konstrundan.
Blir det fler pop up-evenemang framöver?
– Det hoppas jag. Det här blir som en generalrepetition inför framtiden. Vi har pratat om att eventuellt starta någon sorts amatörcatering, men vi får se.
Några planer på en permanent restaurang finns inte i nuläget.
– Nej, det blir bara tillfälligt men det blir är ett bra test för oss. Blir det fullt hus så är det 100 gäster. Utmaningen blir att ta hemmakockkunskaperna till större skala.
Gå till toppen