Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

15 miljoner tweetar om GoT – bara i år

Det råder en viss ”Game of thrones”-feber. Inte minst på Twitter. Sedan starten 2011 har det författats över 200 miljoner tweetar om serien – och dessa avslöjar en hel del om fansen.

Det har twittrats om "Game of thrones" hela 15 miljoner gånger under 2019. En överraskande siffra men ingen är lika överraskad som Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) blev på sin bröllopsdag. Pressbild.Bild: HBO/AP/TT
På måndag har den åttonde och sista säsongen av fantasyserien ”Game of thrones” svensk premiär. Det har knappt gått någon förbi, speciellt inte fansen på Twitter. Bara under 2019 har det twittrats om serien över 15 miljoner gånger, enligt siffror från plattformen.
Allra mest aktivitet var det den 5 mars när trailern släpptes, tätt följt av den 14 januari då premiärdatumet tillkännagavs.
Den populäraste karaktären är Jon Snow, spelad av Kit Harington. Frågan är om han vet om det själv. Ett citat från serien som tidigt fick egna vingar bland fansen är Ygrittes ”Du vet ingenting, Jon Snow”. Trots okunskapen uppstod starka känslor under inspelningen och skådespelarna Rose Leslie och Kit Harington gifte sig i fjol.
I seriens värld är det dock Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) som vunnit Snows hjärta. Drakmodern är den karaktär som det twittrats näst mest om. På tredje plats kommer tuffingen Arya Stark (Maisie Williams).
Det har även skojats en del om serien genom åren. Ett av de roligaste inläggen (eller i alla fall ett av de mest retweetade) är användaren ”Ralphingoutlouds” drift med fansen som, enligt en BBC-artikel, var besvikna över att Daenerys inte var blond till vardags.
”Vänta bara tills de får reda på att det inte är riktiga drakar”, twittrade Ralphingoutlouds. En tweet som har skickats vidare 134 000 gånger.
Även användaren ”itsjustolmos” bild på en katt i en papperskorg har blivit en internetklassiker. Katten är skrämmande lik Olenna Tyrell som i en odödlig scen uppmanar Jamie Lannister att berätta för Cersei att det var hon som låg bakom giftmordet på sonen Joffrey. Tweete n har retweetats 92 000 gånger.
Åttonde och sista säsongen av ”Game of thrones” börjar sändas på HBO Nordic och C More den 15 april.
Fakta

Populäraste GoT-karaktärerna på Twitter.

Populäraste karaktärerna:

1. Jon Snow

2. Daenerys

3. Arya Stark

4. Tyrion Lannister

5. Cersei Lannister

Dagarna när GoT nämndes flest gånger:

1. 27 augusti, 2017 – "The dragon and the wolf"

2. 24 april, 2016 – "The red woman"

3. 16 juli, 2017 – "Dragonstone"

4. 26 juni, 2016 – "The winds of winter"

5. 20 augusti, 2017 – "Beyond the wall"

6. 19 juni, 2016 – "Battle of the bastards"

7. 5 mars, 2019 – Trailern för säsong 8

8. 7 augusti, 2017 – "The spoils of war"

9. 14 juni, 2015 – "Mother’s mercy"

10. 12 april, 2015 – "The wars to come"

Källa: Twitter

Gå till toppen