Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det kan bli dyrare att bada på Högevall

Kultur-och fritidsnämnden godkänner förslag om höjda taxor för badverksamhet och ishall.

Under torsdagskvällens kultur-och fritidsnämnd godkändes kultur- och fritidsförvaltningens förslag om höjda taxor för badverksamhet, ishallen och bowlinghallen.
Idag kostar ett terminskort på Högevallsbadet 1000 kr; ett årskort 1900 kr. Förslaget är en ökning på 300 kr för terminskort, respektive 100 kr för ett årskort.
Kultur-och fritidsförvaltningen menar att en höjning av taxorna kan vara positiv för badets ekonomi.
De rödgröna ville bibehålla de nuvarande taxorna.
— Vi kommer aldrig acceptera en politik som ökar folkhälsoklyftorna i kommunen. Om de ökade taxorna innebär att två personer inte längre har råd att gå till badet är det två för många, säger Sebastian Persson (S), andra vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Förslaget om en reducerad badtaxa för pensionärer och studenter fick gehör från båda sidor.
Taxorna går nu vidare för behandling i kommunstyrelsen. Ett slutgiltigt beslut förväntas fattas i kommunfullmäktige i juni.
Kvintetten ville även återinföra reservationsavgiften på biblioteken, vilket både de rödgröna och SD satte sig emot.
— Jag tycker det var tråkigt att vi inte fick igenom reservationsavgiften eftersom vi ville lägga pengar på idrottsverksamhet, säger Gunnar Brådvik (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
I övrigt blev följande förslag godkända i nämnden:
Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att utreda det ersatta underhållet inom idrottsverksamhetens lokaler och anläggningar, med årsrapport senast december 2019.
Kultur- och fritidsdirektören får i uppdrag att teckna markägarförklaring för markarrendet med Södra Sandby tennisklubb.
Gå till toppen