Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fans vill döpa svart hål efter Chris Cornell

Chris Cornells fans har startat en namninsamling för att döpa ett svart hål efter sångaren, för att hedra hans minne. Arkivbild.Bild: Barry Brecheisen/AP/TT
Tidigare i veckan publicerades de första bilderna som någonsin tagits av ett svart hål.
Kort efter att nyheten om bilderna kablats ut världen över startades en namninsamling i syfte att döpa hålet till ”Chris Cornell”, skriver Loudwire.
Den framlidna frontfiguren i bandet Soundgarden hade en av sina största framgångar i karriären med låten ”Black hole sun”, som var en stor hit i mitten av 90-talet.
”Jag ber Nasa, Event horizon telescope-organisationen samt alla astronomer och forskare som varit inblandade i upptäckten att döpa det svarta hålet efter Chris Cornell. Det skulle vara ett overkligt och otroligt sätt att hedra hans liv och hans bidrag till musiken”, skriver skaparen av insamlingen, Giuliana Jarrin, på hemsidan för insamlingen.
I skrivande stund har namninsamlingen fått närmare 30 000 underskrifter.
Gå till toppen