Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon vill visa upp sparris, äpplen och päror för hela världen

Stoltheten och passionen hos de skånska matproducenterna ska locka turisterna till Skåne. Sofie Broomés eget matintresse har gått via familjemedlemmar, ett liv i resebranschen och fem år i Chile. Nu är hennes jobb är att sätta Skåne på den gastronomiska världskartan.

Sofie Broomé, projektledare för The Gastrolution of Skåne, arbetar för att sätta Skåne på den gastronomiska världskartan.Bild: Tom Wall
Du leder projektet The Gastrolution of Skåne, men vad är det?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen