Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

KHL-back på väg till Redhawks: ”Ganska nära”

Malmö Redhawks kan göra ett göra klipp. KHL-backen Jesper Jensen Aabo är på väg till klubben.
– Vi är ganska nära, bara detaljer kvar, jag hoppas att det löser sig. Han verkar vilja komma, så det känns positivt, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Den förra Malmöspelaren Frans Nielsen firar ett danskt VM-mål med en blivande (?) Jesper Jensen Aabo.Bild: Petr David Josek
Sydsvenskan har tidigare berättat om Redhawks intresse för Jesper Jensen Aabo, som har gjort fyra säsonger för finländska Jokerit i KHL.
Läs också Dansk KHL-back hett namn för Malmö Redhawks
Nu verkar parterna vara nära varandra.
– Det är en allroundback som spelar både boxplay och powerplay. Skridskostark. En tuff back, nästan för tuff. En prisvärd spelare, vi får se om vi får ihop det sista, men känslan är så, säger Patrik Sylvegård.
Jesper Jensen Aabo passar bra in i Malmö Redhawks lagpussel. 27-åringen är en rutinerad pjäs med åtta VM-turneringar för Danmark.
– Jag gillar honom verkligen. Det är många som pratar gott om Jesper, att det är en bra kille, säger Patrik Sylvegård.
Med Jesper Jensen Aabo på ingång kan det bana väg för värvningen av Patrik Hersley. Kvalitet söker kvalitet.
Malmö Redhawks går dock miste om Jacob Berglund, som har gjort succé med 32 mål i den tyska ligan. Malmökillen nobbar Redhawks och går troligen till Riga i KHL.
– Jag får rätt så mycket bättre betalt i KHL än i Malmö, även om jag fick ett bra bud av Malmö. Det ekonomiska är absolut en del. Sedan är KHL en liga som jag länge velat spela i. Det ser roligt ut, jag gillar hockeyn som spelas. Nu fick jag chansen, säger Jacob Berglund.
Gå till toppen