Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sexbrottshärvan i Vellinge leder till intern kritik inom polisen

Familjerna anmälde, och utredningarna lades ner. Sexbrottshärvan i Vellinge har lett till intern kritik inom Skånepolisen.
– I efterhand kan man fråga sig varför man inte såg sambanden, säger Patrik Nyquist, tillförordnad chef på utredningssektionen.

"Vi måste granska vår verksamhet kritiskt hela tiden", säger Patrik Nyquist, tillförordnad chef på utredningssektionen i Södra Skåne. I många år fick polisen in anmälningarna om att en nätförövare sextrakasserade Vellingebarn på nätet. Utan undantag lades utredningarna ner.Bild: Johan Nilsson/TT
I många år har polisen fått in anmälningar om att en okänd person sextrakasserar barn från Vellinge kommun på nätet. Utredningarna har utan undantag lagts ner fram tills förra våren när polisen gjorde ett genombrott och lyckades spåra 30-åringens IP-adress.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen