Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska ungdomar spelar huvudrollerna i ny serie: ”Alla i Malmö kommer känna igen sig”

600 personer sökte för att få en av rollerna i SVT:s nya dramaserie ”Festen”. Nu har den premiär. Handlingen utspelar sig under en enda sommarnatt i Malmö och avhandlar ämnen som hemlig kärlek, vänskap och droghandel. I rollerna syns Instagramprofilen Filip Dikmen, Youtubern och rapparen Karl ”Don V” Håkansson – och sex andra unga skåningar som nu gör sin stora debut som skådisar.

Edy Dzafic, Filip Dikmen, Elisa Ibrahim, Simona Karpin, Sophia Martinsson och Frans Zethraeus spelar några av rollerna i SVT:s nya ungsomsserie ”Festen”.Bild: Patrick Persson
Klockan är 02.27 en juninatt i Malmö. En ambulans har stannat framför villan där en hemmafest nyss var i full gång. En person lastas in på bår och sirenerna blinkar över den tomma gatan när den kör iväg. I villan befinner sig sju ungdomar vars liv och historier flätas samman. Där börjar SVT:s nya ungdomsserie ”Festen” som har premiär den 14 april.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen