Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ankaret tvingas till avgörande: ”Inga gamnackar”

Det blir en tredje och avgörande match mellan Ankaret från Bjärred och RP från Linköping om en plats i nästa säsongs allsvenska i handboll.

Ankaret hade slagläge efter att ha vunnit den första kvalmatchen på hemmaplan, men RP kvitterade på söndagen efter seger med 31–27 (14–9).
– Nu är det bara att ta sig hem och vila, sedan träning tisdag, onsdag, och så upp till Linköping på torsdag igen, konstaterade Ankarets tränare Patrik Åsvärd.
En gammal bekant ställde till det för Ankaret. Lundakillen Emil Möllerström, som spelade för Skånelaget förra säsongen, var vassast av alla i första halvlek när RP gick fram till ledning med fem bollars marginal.
– Jo, han var duktig. Framförallt gick RP mer rakt på mål och hade lite mer utdelning i sitt anfallsspel. Vi gör lite för lite mål i första halvlek, de har också en jättebra målvakt. Vi missade väl tio rena frilägen totalt sett, sa Patrik Åsvärd.
Ankaret ryckte upp sig efter paus, men lyckades inte jobba in sig i matchen ordentligt för att göra det riktigt spännande.
– Vi gör dubbelt så många mål i andra, så den är klart godkänd. Killarna är positiva, det kändes bra att vi ändå producerade så pass mycket i andra halvlek, så det var inga gamnackar efter matchen, sa Patrik Åsvärd.
– Klart man är besviken efter en förlust, men är vi bara lite tuffare bakåt så tror jag att de kommer att få det svårt på torsdag, det tror jag absolut.
Gå till toppen