Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömstart för Borgeby i Elitettan

Borgeby fick en drömstart på sin första säsong i Elitettan när man besegrade fjolårssexan Mallbacken med 1–2 efter en mållös andra halvlek.
Rebecka Holm satte det historiska första målet på en vacker halvvolley i bortre krysset i mitten av första halvlek efter att ett inlägg nickats bort av Mallbackenförsvaret.

190321 Borgebys Rebecka Holm poserar för ett porträtt den 21 mars 2019 i Borgeby.Foto: Joachim Aronsson / Idrottsfoto.com / BILDBYRÅN / COP 205Bild: JOACHIM ARONSSON
Gästerna inledde annars skakigt.
– Det är väl naturligt, i princip ingen av våra spelare har varit på den här nivån tidigare och det såg nervöst ut. Men efter ett tag kom vi in i det, menade Borgebys tränare Patrik Persson.
Mallbacken hade bästa chansen att ta ledningen med en boll i ribban innan Rebecka Holm steg in i handlingen, men Borgebys mål var ändå inte ologiskt. Det var heller orättvist att också 0–2, som Linda Karlsson gjorde efter att ha fått en boll i djupled, kom när åtta minuter återstod till halvtid. Med 1–2 precis innan signalen var det dock ändå nervöst i Borgebylägret.
– Ja, men samtidigt gjorde vi det bra i andra där våra mittbackar höll rent när Mallbacken blev stressade och lyfte långt. Och där framme kunde både Julia Welin och Linda Karlsson låsa fast bollen. Sett till antalet chanser tycker jag inte vi vann orättvist, menade Patrik Persson.
I nästa omgång väntar gamla storlaget Umeå hemma.
– Det är som vilket lag som helst. Vi är på den här nivån nu och det var skönt att vinna idag och känna att det jobb vi gjort på försäsongen håller måttet även i Elitettan, konstaterade Patrik Persson nöjt.
Läs också Borgebys nya resa – runt halva jordklotet
Läs också Veteranen: ”Underlättar om man tycker om varandra”
Gå till toppen