Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi till semifinal: ”Nu ska vi åka till Stockholm och leka”

Segerdans efter en säkrad plats i SM-semifinalerna. Lugi får det svårast tänkbara motståndet: serievinnaren Skuru.
– Vi har spelat fem tuffa matcher och Skuru har vilat någon vecka. Vi är inne i hetluften, sa Lugis Julia Olsson med optimism i rösten.

Lugis Julia Olsson hade en stor afton med åtta mål mot Önnered.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Julia Olsson hade en framträdande roll i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Önnered. Hon svarade för åtta mål. En av hennes bästa matcher i karriären.
– Det skulle jag nog vilja säga, framåt i alla fall, sa Julia Olsson.
Lugi tog kommandot direkt mot Önnered och höll distansen ut inför 1157 åskådare – som stod upp och applåderade under slutminuterna.
Segersiffrorna skrevs till 31–27. Mycket tack vare Julia Olsson.
– Önnered gick väldigt högt på Melissa Petrén och Hannah Flodman, så jag fick väldigt mycket ytor som jag kunde springa i. Det passade mig perfekt, sa Julia Olsson.
Hannah Flodman stod ändå för nio mål medan Melissa Petrén fick nöja sig med fyra. Alltid bra att ha många vapen. Lägg därtill att försvarskuggen Kajsa Dahlberg satte fem bollar.
Lugi hade ryggen mot väggen, men vände 1–2 till 3–2 i matchserien mot Önnered.
– Det fanns inget annat, vi skulle vinna den här kvartsfinalserien. Vi bara gick ut och körde, sa Julia Olsson.
Lugitränaren Dragan Brljevic var ett enda stort leende.
– Vi kom med något nytt hela tiden i vårt anfallsspel, men Önnered överraskade inte oss med någonting. Vi läste sönder dem, sa han.
De fem hårda kamperna mot Önnered kan gynna Lugi i längden.
– Vi hade bra motstånd, det saknar vi ibland på träningarna. Många är halvskadade och kör rehabträning, sa Dragan Brljevic.
Hur många i ditt lag har skavanker?
– Olivia Löfqvist har problem med baksidan av ena låret, Kajsa Dahlberg med en hälsena, Julia Olsson har stukad fot, precis som Tova Alm. Men nu är det slutspel och då får det lov att göra ont.
Dragan Brljevic verkade extra belåten med att det blir Nackaklubben Skuru i SM-semifinalerna. Underdogrollen klär Lugi.
– Lyssnar man på tv-nissarna är det inte lönt att vi åker till Stockholm, men jag har bara goda minnen från Eriksdalshallen. Skuru vann serien och hade nästan 20 poäng mer än vi. Nu ska vi åka till Stockholm och leka. Sedan får se vad vi hamnar, sa Dragan Brljevic.
Läs också Idrottens vardag: ”Skönt att ha en B-plan”
Läs också Fritidspedagog, snickare, HR-koordinator – det gör spelarna i Lugi
Gå till toppen