Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På Wallåkras krog serveras maten på lera från dinosauriernas tid

Både mat och keramik görs från grunden på Wallåkra, där råvaror och lera hämtas från omgivningarna.

Åsa Orrmell är fabrikör och konstnärlig ledare på Wallåkra stenkärlsfabrik. Det tar tre dagar att hetta upp ugnen till 1300 grader.Bild: Emma Larsson
På Wallåkra stenkärlsfabrik håller den väldiga ugnen på att svalna. Den brinner fyra gånger om året och efter att ha värmts upp till 1300 grader, tar det sedan två veckor innan värmen har gått ur teglet. Det är först då man kan öppna dörren in till keramikföremålen och se resultatet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen