Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anrik varuhuskedja i Danmark under rekonstruktion

Den danska varuhuskedjan Magasin du Nords engelska ägarbolag Debenhams är under rekonstruktion. Allt tyder nu på att varuhuset får en ny ägare, skriver Berlingske.

Magasin du Nord ser ut att få en ny ägare inom kort.Bild: Jenny Leyman
Framtiden för Magasin du Nord är oklar. Det brittiska ägarbolaget Debenhams, som tog över ägandet 2009, har länge kämpat med stora utmaningar inom den engelska detaljhandel i takt med att näthandel vunnit alltmer mark.
Bolaget har också slagits med höga hyror och en skuld som bara vuxit sig större och större.
Rekonstruktionen innebär nu att det är Debenhams långivare som formellt har kontrollen över bolaget och därmed också danska Magasin du Nord.
Förra sommaren annonserade Debenhams att Magasin var till salu och uppgifter gjorde gällande att Magasin kunde inbringa mellan 1,7 och 2,1 miljarder danska kronor vid en försäljning. I januari i år la Debenhams ner planen på att sälja Magasin du Nord, då det inte var möjligt att få det ”rätta priset”.
Fakta

Magasin du Nord

• Magasin du Nord består av sju danska varuhus och en webbutik. Det största och mest kända varuhuset ligger på Kongens Nytorv i Köpenhamn, men varuhusen finns också i Kongens Lyngby, Fields, Rødovre, Odense, Århus och Aalborg.

• Magasin du Nord grundades 1868 och varuhuset på Kongens Nytorv öppnade 1894.

Gå till toppen