Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödsolycka på tågspår utreds av polis

Här dog en liten pojke då han blev påkörd av ett tåg. Olyckan i Kristianstad ska nu utredas av polis. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En polisutredning har startats efter en dödsolycka i Kristianstad i fredags, då en pojke i förskoleålder blev påkörd av ett tåg.
– Vi vill utreda om det ligger brott bakom, om någon varit oaktsam, säger kommissarie Anders Svensson till SVT Nyheter Skåne.
Han understryker att tågföraren inte är misstänkt för brott, utan att det snarare är uppgifterna om en öppning i staketet intill järnvägen som ska utredas.
En kvinna har berättat för Kristianstadsbladet att hon vid två tillfällen kontaktade Trafikverket för att berätta om öppningen i staketet och att barn ofta brukar leka i närheten.
Även Trafikverket kommer att utreda uppgifterna om de samtal som inkommit om hål i staketet, rapporterar P4 Kristianstad.
Gå till toppen