Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klot i luften vårtecken i Bara

Ett vårtecken bland många i Bara är när medlemmar i den lokala PRO-avdelningen dammar av kloten och samlas för att spela boule.

Marita Larsson, Leif Meuller, Gisela Bengtsson och Göran Nilsson spelar tillsammans. Det gäller att få det egna klotet att hamna så nära den rosa bollen som möjligt, och gärna knuffa bort motståndarnas klot.Bild: Mats Amnell
När Sydsvenskan besöker den grusade banan vid Henriette Coytes gata är en påbyltad grupp pensionärer redan i gång med spelet i de kyliga vårvindarna.
– Idag är vi 32. Vanligtvis brukar vi vara mellan 25 och 30, säger Göran Nilsson som är en av dem som håller i aktiviteten.
Varje onsdagsmorgon vid niotiden är han och ytterligare några PRO-medlemmar på plats för att förbereda. Banan krattas, bord plockas fram ur lokalen och kaffebryggaren sätts på.
Ett trettiotal pensionärer har samlats för att spela på grusplanen vid Spångholmskolan.Bild: Mats Amnell
Klockan tio varje onsdag inleds spelet som sedan pågår under ett par timmar.
Alla deltagare delas in i lag som ser olika ut för varje speltillfälle. Tanken är att det ska bli mer socialt och att alla ska ha möjlighet att lära känna varandra.
Efter någon timme avbryts spelet och deltagarna samlas kring kaffe termosarna för att värma sig och prata en stund innan det åter är dags att låta kloten fara genom luften.
– Varför boulen är så populär? Det är en social sport och alla kan vara med oavsett hur duktig man är. Ofta är det ju turen som avgör, säger Göran Nilsson.
Gisela Bengtsson, Leif Meuller, Marita Larsson och Göran Nilsson spelar tillsammans den här dagen. Leif Meuller koncentrerar sig och får iväg klotet medan de övriga tittar på.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen