Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund har fått en ny golfbana – med annorlunda aktiviteter

Lund har fått en ny golfbana. Eller snarare nygammal. Det är Assartorps golfbana som efter två år i dvala återuppstår som Naturligtvis golf & country – med även andra aktiviteter.

Leonard Griffin var en av ett 50-tal spelare som var med och invigde golfbanan Naturligtvis i lördags.Bild: Olle Sjölund
Företaget Utmaningarnas hus i Limhamn har tagit över golfbanan och ska omvandla den till en mötesplats för teambuilding och företagsevent.
– Vi har idag enbart inomhusaktiviteter och letade efter en vacker plats för utomhusaktiviteter. Det här är perfekt för oss, naturen är så vacker, säger Olle Sjölund, vd för Utmaningarnas hus.
Det nya namnet, Naturligtvis, är en ordlek med just den vackra naturen förklarar han.
Assartorps golfbana, på gränsen till Svedala kommun nära Sturup, stängdes i slutet av 2016 efter att i flera år ha brottats med ekonomiska problem. Nu har den återuppstått som tolvhålsbana efter att delvis har ritats om av banarkitekten Peter Chamberlain.
Golfbanan invigdes i helgen.
– Vi kommer inte att förlita oss enbart på golf utan ha flera olika verksamheter, annorlunda aktiviteter, säger Olle Sjölund.
Han nämner olika aktiviteter, som de själv hittat på, bland annat kallade shufflegolf, casting och monstertruck – som alla handlar om samarbete och kommer att erbjudas de företag som kommer för konferenser och teambuilding. Det blir även mer traditionella aktiviteter som ridning, matlagning och bastubad.
Nästa steg är att öppna en hotelldel med plats för 20 gäster, den planeras öppna nästa år.
Nya hål 3 på den nygamla golfbanan väster om Genarp.Bild: Olle Sjölund
Gå till toppen