Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Malmöbaserade Notified köps upp av amerikanskt bolag

Det amerikanska telekombolaget West Corporation köper upp svenska Notified.

Kristopher Stenkula till vänster, grundare av Notified, Marcus Norrving till höger, grundare och vd för Notified.Bild: Notified
Kristopher Stenkula och Marcus Norrving grundade Malmöbaserade Notified för nio år sedan. Från början höll bolaget endast på med omvärldsbevakning åt sina kunder, men har breddat verksamheten med en helhetslösning för PR och kommunikation. Företaget har över 20 anställda.
Nu köps Notified av det amerikanska telekombolaget West Corporation. Vad köpesumman landade på i affären framgår inte.
I ett pressmeddelande skriver Kristopher Stenkula och Marcus Norrving att planen egentligen var att fortsätta som en fristående verksamhet. Istället blir de en del West Corporation med över 8.000 anställda och som backas upp av bland annat det amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Group.
”Som grundare är vi otroligt ödmjuka inför det faktum att vår en gång så enkla hårdvara har utvecklats på ett sätt som gör det här möjligt”, skriver Marcus Norrving och Kristopher Stenkula i pressmeddelandet.
”Personligen är vi exalterade att ta oss an nya ledarskapsroller inom West Corporation och fortsätta att ta Notifieds varumärke till en större publik” fortsätter de.
Gå till toppen