Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu har nya gymmet i Lomma börjat byggas

På grund av ett utgånget bygglov tvingas Friskis och Svettis lämna sina träningslokaler på Poppelgatan i Lomma. Till jul ska den nya lokalen vara färdigbyggd.

Mariana Fleischer, verksamhetsledare för Friskis och Svettis i Lomma, ser fram emot flytten.Bild: Stefan Britting
Orsaken till flytten är ett utgånget bygglov, och det faktum att gymmet idag ligger i ett industriområde där det enligt detaljplan krävs skyddsavstånd från potentiellt hälsovådliga verksamheter.
Läs också Bygglovet går ut – Friskis och Svettis i Lomma flyttar
I förra veckan togs så det första spadtaget i bygget av Friskis och Svettis nya lokaler som ska byggas uppe vid Nians område, intill Prästbergarondellen.
Om planen går i lås ska bygget vara klart till jul i år. Fram till dess är gymmet kvar på Poppelgatan.
Hur känns det att bygget har kommit igång?
– Vi längtar. Det ska bli fantastiskt roligt att flytta in, även om vi är nöjda idag också. Men vi kan ju inte vara kvar, säger Mariana Fleisher, verksamhetsledare för Friskis och Svettis i Lomma.
Vad tycker medlemmarna om flytten?
– Många tycker att det är synd att vi ska flytta, men vi har ju inget val eftersom bygglovet ställer till det. Jag försöker peppa medlemmarna om att det kommer blir bra efter flytten också, till och med lite bättre och lite större, säger Mariana Fleisher.
Gå till toppen