Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll: Superettan 2019

Jovanovic räddade TFF-poäng i slutminuterna

Zoran Jovanovic tvättade bort den värsta krisstämpeln på TFF när han i matchens sista ordinarie minut räddade en poäng för hemmalaget. Efter ett snyggt kombinationsspel på kanten rullades bollen ut till Jovanovic i straffområdet, som avslutade kliniskt. Till stor lättnad för TFF-tränaren Peter Swärdh.

Trelleborgs tränare Peter Swärdh.Bild: KRISTER ANDERSSON
– Framför allt tror jag det var viktigt att vi fick utdelning när vi visade sådan moral och kampvilja och kom tillbaka på det vis vi gjorde.
Det var nära att f.d. MFF-spelaren Dardan Rexhepi istället fick bli dagens hjälte. I första halvlek han hann med att först missa en straff alldeles i början, innan han sköt in 0–1 i den 42:a minuten. En kalldusch för TFF, som hade spelat upp sig och var mitt i en bra period när målet kom precis innan halvtid.
– Oturligt, men sedan började vi ändå starkt direkt i andra och tog tag i matchen, tyckte Peter Swärdh.
Några minuter efter halvtid hade Rexhepi chansen att också avgöra matchen när han fri med målvakten snubblade och inte kom till avslut. I övrigt var det nästan bara TFF. Hemmalaget trillade runt bollen mot ett lågt stående Norrby, men utan att skapa de riktigt vassa chanserna.
– Det såg bra ut, men vi vill komma djupare in i straffområdet för avsluten, nu blev det mycket skott utifrån, menade Peter Swärdh.
Förutom Jovanovic, som vanligt vass framåt, gjorde Dennis Antwi ett piggt inhopp när han i mitten av första halvlek ersatte Salif Camara Jönsson.
– Salif kände sig stel i ryggen och kunde inte gå för fullt, sa Peter Swärd.
Gå till toppen