Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Dreamhack Masters återvänder till Malmö

Planen lyckades. En av världens största e-sportstävlingar, Dreamhack Masters, återvänder till Malmö i höst och blir då en del av nya Malmö Game Week.

Dreamhack Masters-bucklan ska nu delas ut i Malmö igen.Bild: Adela Sznajder
April 2016 stod Malmö Arena i e-sportens fokus. Då arrangerades för första gången turneringen Dreamhack Masters i spelet ”Counter-Strike: Global Offensive” i Malmö. Sexton av världens bästa lag möttes, 350 000 tittare följde finalen på nätet och Malmö Arena var fullsatt. Året därpå upprepades succén i Malmö.
Men i slutet av 2017 kom beskedet att Dreamhack Masters 2018 istället skulle arrangeras i Globen i Stockholm. När Dygnet Runt i somras berättade om Malmös planer på att starta en Malmö Game Week framgick det att insatserna för att få hit Dreamhack Masters igen var igång.
– Lika glada som vi blev över att få hit Dreamhack Masters, lika ledsna blev vi över att förlora dem. Men det har också fungerat som en sporre för oss att verkligen komma igång och göra Malmö Game Week och göra det till något bra. Vi är i dialog med Dreamhack Masters för att få hit dem igen, sade Christopher Johansson, projektledare på Malmö turism, då.
Nu står det klart att de har lyckats. På tisdagsmorgonen offentliggjordes det att Dreamhack Masters kommer att arrangeras i Malmö Arena den 4–6 oktober. Sexton av världens bästa Counter-Strike-lag ska då göra upp om prispotten på 2,3 miljoner kronor. Jämfört med tävlingarna i Malmö tidigare år kommer turneringen att växa i höst.
– Vi är väldigt exalterade över att ta Dreamhack Masters tillbaka till Malmö Arena. Fansen kan vänta sig den bästa upplevelsen hittills då vi utökar till tre arenadagar och fortsätter att förbättra den övergripande besökarupplevelsen, säger Michael Van Driel som är produktchef på Dreamhack, i ett pressmeddelande.
Dreamhack Masters är uppdelat i ett gruppspel som ska avgöras i Malmömässan dagarna innan det den 4–6 oktober blir dags för slutspelet i Malmö Arena.
Biljetterna till Dreamhack Masters i Malmö släpps den 24 maj.
Håll koll på Malmös spelscen – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen