Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Vad är Malmö stads långsiktiga plan när det gäller hemlösheten?

Vad blir de sociala konsekvenserna av detta, skriver Magnus Olsson (SD) och syftar på det planerade boendet för hemlösa i Oxies nedlagda vårdhems lokaler.Bild: Fredrik Sandberg/TT
44 Oxiebor skriver i ett svar till undertecknad att de inte känner oro för att Oxie vårdhem ska bli ett akutboende för hemlösa nyanlända migranter. Blir dock lite märklig ståndpunkt när få av dessa 44 Oxiebor, som undertecknat artikeln, bor i närheten av Oxie vårdhem. Jag noterar också att bland de Oxiebor som är positiva, finns heltidsanställda från socialdemokratiska fackföreningar och högt uppsatta tjänstemän inom Malmö stad. Oavsett detta får de självklart ändå representera Oxie. Till skillnad från dessa som välkomnar hemlösa nyanlända migranter, bor de över 50 Oxiebor som kontaktat Sverigedemokraterna precis vid Oxie vårdhem. De Oxiebor som har kontaktat mig har även förmedlat en lista med namnunderskrifter, som jag har överlämnat till kommunalrådet Sedat Arif (S).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen