Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

87-åring som dödade sambon släpptes av tingsrätten

Den 87-årige skånske man som åtalats för mord på sin sambo släpptes av tingsrätten på onsdagen, rapporterar Kvällsposten.

Rättegången mot den 87-årige mannen inleddes på tisdagen. I förhör har han tidigare uppgett att han och hans 85-åriga sambo var överens om att avsluta sina liv. Mannen skar upp sambons handleder, men misslyckades med att ta sitt eget liv.
När rättegången avslutades på onsdagen yrkade åklagaren på att 87-åringen i första hand skulle dömas för mord och i andra hand för dråp. Försvaret yrkade att han skulle fällas för dråp.
Att rätten försatte 87-åringen – som varit häktad i sex månader – på fri fot gav försvarsadvokaten Anders Refthammar anledning att vara försiktigt positiv.
– Det är en svår bedömning att göra, det är min uppfattning. Men det tyder på att han inte kommer att dömas till två års fängelse, så det är positivt, säger Refthammar till Kvällsposten.
Dom i fallet väntas den 30 april.
Gå till toppen