Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö ute ur slutspelet efter ny förlust

HK Malmö åkte ur slutspelet med en enorm besvikelse. Tränaren Stian Tönnesen hade svårt att acceptera hur hans lag tappade initiativet och match.
– Det var en match som vi hade i vår hand, men vi tappar den när vi inte har huvudet på skaft, sa han.

Sävehofs Oskar Sunnefeldt en av spelarna som sänkte HK Malmö.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Det var en måstematch för HK Malmö om förra årets SM-finalister skulle överleva i slutspelet. Sävehof hade skaffat sig en ledning med 2–1 i matcher efter de inledande tre matcherna.
HK Malmö inledde på ett bra sätt och hade initiativet i matchen långa stunder även om det var först i början på den andra halvleken som laget kunde göra ett ordentligt ryck. Stian Tönnesens lag gick från 16-15 till 22–17 och såg ut att ta ett ordentligt kommando i matchen.
I stället satsade Sävehof på "sju mot sex"-spel och fick utdelning omedelbart och kunde gå i kapp.
– Det var absolut avgörande för deras del, men jag tycker också att vi slarvar i de lägena och släpper bland annat fyra returer och sedan fick vi heller inte de avgörande räddningarna där, sa Stian Tönnesen som bara hade Robin Paulsen Haug tillgänglig av sina ordinarie målvakter,
Lagen följdes åt under slutkvarten men där Sävehof blev skarpare och skarpar och HK Malmö något trubbigare.
– Det är bara att konstatera att vi gör för mycket misstag på slutet. De drar på oss en utvisning, straffas med mål i tom kasse och bli lite för passiva framåt. Den typen av fel straffar en hårdast när de kommer under de sista minuterna när det är "crunsch-time", konstaterade Stian Tönnesen som gick tungt på sin första uppställning och fick den under långa perioder också att leverera.
Adam Lönn gjorde åtta mål liksom Fredrik Lindahl, medan Anton Blickhammar för fem mål. Hade han landat på sex hade det tagit laget till ett förlängningsavgörande.
I underläge 28-29 och femton sekunder kvar fick HK Malmö sista anfallet i matchen och laget satte upp Anton Blickhammar för ett sista avslut. Sävehofmålvakten August Eli Björgvinsson fick ett par fingrar på skottet och kunde styra det utanför och fixade avancemanget för Sävehof och spikade sortin för HK Malmö.
Det var andra uddamålsförlusten i kvartsfianlspelet och HK Malmö har inte haft marginalerna med sig under årets slutspel där man åker ut efter 1–3 i matcher.
Två tunga avbräck blev det också på matchdagen när Magnus Persson, hjärnskaknings symptom, och Dan Beutler, sjuk, inte kunde spela.
– Det säger sig själv vad de betyder för oss. Magnus Persson kunde spela 30 minuter för oss i slutspelet efter smällen som han fick i första kvartsfinalen. Tungt tapp för oss och bra betalt för Sävehof för den tacklingen, menade Stian Tönnesen.
Gå till toppen