Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöfestivalens första artister – här är listan

Jill Johnson, Joy, Fricky, Kvinnoorkestern med Edda Magnason och Seinabo Sey är några av de artister som presenterades i Malmöfestivalens första artistsläpp.

Jill Johnson på en gammal spelning i Helsingborg. På Malmöfestivalen spelar hon på öppningsdagen på stora scenen.Bild: Tobias Andersson
I år äger Malmöfestivalen rum den 9-16 augusti. Totalt kommer ungefär 65 artister att uppträda på festivalens två största scener: stora scenen på Stortorget och Gustavscenen på Gustav Adolfs torg. Nu har de första elva namnen släppts.
– Jag är glad för väldigt många av namnen men ska jag lyfta någon specifik så tror jag att Seinabo Sey kommer bli helt magisk på stora scenen, säger Elin Hedman, musikbokare Malmöfestivalen.
Seinabo Sey har tidigare spelat på KB i Malmö, på Malmöfestivalen spelar hon på stora scenen den 14 augusti.Bild: Patrick Persson
– Även Fricky har varit en väldigt önskad bokning så det känns bra att ha fått till, fortsätter hon.
På frågan om hur det går till när artisterna väljs ut svarar Elin Hedman att det till stor del handlar om att hitta en bra bredd och mix av genre för olika målgrupper.
– Sen ska det kokas ner till en härlig blandning och det tror jag vi har fått nu, säger Elin Hedman.
Här är de första elva namnen: Albin Lee Meldau, Allsång med Malmö Opera, Amanda Ginsburg, Fricky, Jill Johnson, Joy, Kvinnoorkestern med Edda Magnason, Little Jinder, Max Jury, Seinabo Sey och Tania Saleh meets Lina Nyberg.
Gå till toppen