Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Poängkung och återvändare till Redhawks: ”Mycket skills”

Malmö Redhawks har gjort klart med två danska nyförvärv inför kommande säsong. Poängkungen Nicolai Meyer förstärker laget precis som mångsidige Matias Lassen.

Nicolai Meyer blev i år poängkung i allsvenskan där han representerade Södertälje.Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
Det är två välkomna återvändare som ansluter till Malmö Redhawks.
25-årige Nicolai Meyer var i Malmö Redhawks som ungdomsspelare med lyckades inte etablera sig på seniornivå. Istället blev det en svång runt i ett par allsvenska klubbar innan han som nykorad mål- och poängkung i Södertälje hittade tillbaka till Malmö.
– Min spontana känsla är att det ska bli väldigt kul att komma till klubben igen och spännande att testa på SHL-spel, säger Nicolai Meyer i ett pressmeddelande från klubben.
– Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö. Jag vill stå för det hårda jobbet, men även försöka vara kreativ och bryta mönster, säger ytterforwarden som satsar på att ta en plats i det danska VM-laget som i kväll ställs mot Tre Kronor i en träningslandskamp.
”I honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe.”
Det står även klart att Matias Lassen tar en plats i nästa säsongs trupp. 23-årige danske landslagsbacken gör därmed en återkomst i klubben som han gjort längre gästspel hos under de senaste två säsongerna.
– Det är jättekul att vara tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att få vara med direkt från säsongsstarten. Jag känner väldigt många spelare sedan tidigare och det är riktigt bra grupp. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av den igen, säger han i ett pressmeddelande från klubben.
Sportchefen Patrik Sylvegård är nöjd med sina förstärkningar.
– Meyer har varit i organisationen tidigare. Sedan dess har han tagit väldigt stora kliv och i honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe med sin teknik och fina skridskoåkning.
Om Matias Lassen säger han:
– Han har varit här tidigare och visat att han är en duktig back. Vi känner honom väl och vi tror att han kan ta nästa steg hos oss under de kommande säsongerna.
Gå till toppen