Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tung sorti för Adam Lönn: "Ett trist avslut"

Adam Lönn krigade, slet och sköt åtta mål, men fick inget lyckligt avslut i HK Malmö. Efter uttåget ur slutspelet väntar Bundesligaspel för den 27-årige Malmöspelaren.
– Otroligt tungt slut med tanke på hur matchen såg ut, sa han besviket efter förlusten, 28–29, i Partille.

HK Malmös Adam Lönn och Nils Pettersson deppar efter kvartsfinalförlusten.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Adam Lönn har tillsammans med bland andra Robert Månsson och Fredrik Lindahl varit med om den långa resan som HK Malmö gjort från bottenlag till topplag.
Innan han i höst blir proffs i bundesligalaget Stuttgart hade han hoppats på att få vara med om en ny framgångsrik slutspelsvår.
– Som matchen ser ut – när vi leder med fem mål och har en bra chans att vinna – känns det bara extra segt att det blir så här, sa han uppgivet efter förlusten i den fjärde kvartsfinalen som ger HK Malmö ett tidigt uttåg ur årets slutspel.
Med åtta mål framåt var han den – tillsammans med Fredrik Lindahl – som var skarpast i offensiven. Även när Sävehof hade plockat in Malmös femmålsledning i andra halvlek sköt Adam Lönn in en ny injektion i HK Malmö med två tunga projektiler som gav laget en ny ledning, 24–22.
Målen blev hans två sista i Malmötröjan – i alla fall för den här gången.
– Det svider så klart att vi inte kunde ge oss chansen att kunna vända på det här och få chansen att ta det till ett avgörande på hemmaplan i den sista matchen, sa han.
Själv upplevde han på nytt att det var med Sävehofs spel i sju mot sex som matchen föll över i motståndarnas favör.
– Jonas Larholm kommer in och gör det bra. Som jag ser det vänder han matchen till deras fördel. Sju mot sex är hög risk, men kan också vara hög belöning.
För Sävehof blev det det sistnämnda den här kvällen.
Sex år i HK Malmö tog slut på onsdagen för Adam Lönn som plockades till klubben redan 2013 under Magnus Anderssons sejour.
– Det känns sjukt att det är så. Jag har inte alls haft det i tankarna. Det här blir ett trist avslut på en lång tid. Man hade så klart velat gå längre i slutspelet med den här goa gruppen och fina killarna.
Förutom Adam Lönn så försvinner målvakterna Dan Beutler och Robin Paulsen Haug till proffsliv i Danmark, medan Jim Andersson flyttar till Ystads IF. Robert Månsson och Binai Aziz avslutar sina elitkarriärer.
Gå till toppen