Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dubbelt busshaveri – sen kraschade allsvenska drömmen

Först havererade bussen två gånger. Sedan kraschade drömmen om allsvenskan. Ankaret lyckades inte hålla det lilla grepp man hade i mitten av andra halvlek mot RP i den avgörande kvalmatchen.

Ankaret. Arkivbild från match mot Kärra HF.Bild: Hussein El-alawi
– Det är klart att det stör med allt strulet. Först fick vi punktering i Åstorp och fick vänta en timme på att det kom någon och fixade det. Sen tappade bussen lufttrycket i Ljungby och gick inte att köra en meter. Vi fick vänta en och en halv timme där, berättar tränaren Patrik Åsvärd.
Matchstarten sköts fram från 19 till 20.30, men det blev förstås stressigt ändå.
– Killarna fick byta om i bussen och rusa direkt in på planen när vi kom till Linköping. Vi var där 35 minuter före avkast. En del har ju sina rutiner, men det var bara att glömma. Och ändå tyckte jag inte det märktes så mycket på matchen, säger Patrik Åsvärd.
Ankaret tog nämligen ledningen med 4–1, tappade till 4–5 och sen följdes de och RP åt länge. Ett hemmaryck till 17-14 verkade avgörande, men Ankaret kom igen men Rasmus Sandgrens 22–21 med kvarten kvar var sista gången Bjärredslaget ledde.
– Vi har en jättedipp på tio minuter när de gör 7–0. Vi går lite i stå framåt och skjuter för ärliga skott, säger Patrik Åsvärd. Men grabbarna ska ha en eloge ändå.
RP, som spelade i allsvenskan i vinter, vann matchen med 28–24 och därmed får Ankaret fortsätta i division 1.
– Målet från oss tränare och klubben är helt klart allsvenskan. Vi får se vilka som är kvar och om vi får in några nya. Adam Nilsson ska till Australien och är borta hela hösten och Rasmus Sandgren lägger förmodligen av efter flera hjärnskakningar.
Fast först det närliggande problemet. Hemresan. Patrik Åsvärd var glad att han skulle bli kvar i sina gamla hemtrakter.
– Laget ska åka med en hyrbuss ner till Ljungby och där är förhoppningsvis vår första buss lagad så att de är hemma någon gång på långfredagsmorgonen...
Läs också Ankaret en seger från allsvenskan: ”Ett kvitto på en bra säsong”
Läs också Ankaret tvingas till avgörande: ”Inga gamnackar”
Gå till toppen