Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter branden – paret Brodde inviger konstlada med närmare 40 utställare

Det började som en svinalänga, och slutade med ett blixtnedslag. I augusti 2016 totalförstördes stora delar av Naturgården i en omfattande brand under ett åskoväder. Närmare tre år senare inviger Eskil och Gunilla Brodde sin återuppbyggda utställningslokal lagom till Konstrundan.

"Efter en sådan här händelse blir man mindre fäst vid materiella saker. Man slutar samla på sig så mycket". Gunilla och Eskil Brodde har nyinvigning på Naturgårdens utställningshall i Bröddarp, som brann ner efter ett blixtnedslag 2016.Bild: Micaela Landelius
Tankarna på att bygga om det gamla grisstallet på gården i Bröddarp till utställningslokal vaknade i början av 90-talet när Gunilla Brodde gick en målarkurs i Arrie. Där kom hon i kontakt med en medlem i det som senare skulle bli KSV (Konstnärsgruppen sydväst). Föreningen bildades 1996, och höll samma år sin första samlingsutställning i lokalerna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen