Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi fick 6–0 i handicap – men var ändå chanslöst

Sex måls handicap av motståndaren direkt i matchöppningen och ändå chanslöst – då kan man undra hur Lugi överhuvudtaget ska vinna en match mot Skuru. Första SM-semifinalen slutade 28–19 (14–12) till Skuru.
– Jo, det tror jag vi kan. Efter video och snack i helgen och bra träning, tror jag fortfarande vi kan slå dem i flera matcher. Men alla måste tro på det och det är upp till mig att ordna det. Jag tror jag tryckte på rätt punkter, för de såg förbannade ut, sa tränaren Dragan Brjelvic.

Dragan Brljevic och Hannah Flodman deppar medan Skuruspelarna jublar.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Det var en osannolik matchöppning i Eriksdalshallen. Efter fem minuter fick Skuru ta time out vid 4–0, efter sju minuter stod det 6–0. Lugi höll ett grepp fram till 8–3, sen var det bara ett lag på planen.
– Vi var fokuserade och noggranna bakåt i början. De kan inte kontra på oss. Sen gör vi misstag och då straffar Skuru på alla tekniska fel och dåliga skott, sa Olivia Löfqvist till sheplay.se.
Egentligen var det förstås ingen skräll. Lugi kämpade med möda ner Önnered i kvartsfinalen, semifinalsegern för Skuru var lagets 25:e raka den här säsongen.
Med den starten Lugi fick, trodde man kanske att lagets normalt sett goda försvarsspel skulle göra att Lundalaget i alla fall skulle hänga med ett bra tag i matchen.
– Det trodde jag med. Tycker inte sättet vi förlorar på är godkänt. Det är faktiskt semifinal. Vi borde njuta mer av den här stunden och ge en kamp i alla fall, sa Dragan Brljevic.
Men i stället höll Lugi ett märkligt säkerhetsavstånd både framåt och bakåt. Försvarsspelet hängde inte alls ihop, spelarna drog åt olika håll och lämnade enorma luckor.
– Vi är alldeles för snälla. Saknar en Clara Monti (Danielsson, landslagsspelaren och tidigare kaptenen). Det ska göra ont. Nu är det Kajsa Dahlberg som visar mest attityd, sa Dragan Brljevic.
Framåt så sköt inte Lugi från nio meter utan snarare från elva-tolv.
– Det är ändå framåt vi förlorar matchen. Vi tar för enkla lösningar, när vi sagt att våra niometersspelare ska in på sex meter och hänga framför deras näsor och skrapa deras knä, sa Dragan Brljevic.
– Vi har ingen som går på mål. Vi går in på deras treor i mitten i stället för att bredda. Tror vi hade ett kantavslut på hela matchen. Det funkar inte. De hittar in på linjen alldeles för många gånger, sa Olivia Löfqvist.
– Vi har inte deras bredd. Då måste alla kliva fram och ta sitt ansvar, men efter första kvarten går vår förstauppställning på knäna, avslutade Dragan Brljevic.
Gå till toppen