Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man misstänks ha försökt döda polis – sköts i benet

Ett larm om en knivbeväpnad man på Mellanheden i Malmö slutade med att mannen sköts i benet av polis. Vad som hände är oklart, men den skjutne misstänks för mordförsök på polis.

Polisen vid sjukhuset dit den knivbeväpnade mannen förts efter att han blivit skjuten.Bild: Patrick Persson
Larmet kom in klockan 08.39 på fredagsmorgonen. Uppringaren meddelade att det satt en man med kniv i handen på en parkbänk på Skabersjögatan.
Polis åkte till platsen då det är ett brott mot knivlagen. Enligt polisen uppstod en situation vid kontrollen av mannen. En polis avlossade då sitt vapen.
– Mannen träffades i benet. Vi har fått uppgifter om att det sköts ett varningsskott, men den uppgiften fick jag via radio så den är inte helt bekräftad, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson via polisens ledningscentral.
Mannen, som är i 30-årsåldern greps och förhördes till sjukhus med lindriga skador. Han lämnade sjukhuset senare på kvällen och är nu anhållen misstänkt för mordförsök på polis.
Platsen spärrades av och tekniker gjorde en brottsplatsundersökning. En intern undersökning kommer också att göras. Det är rutin när en polis avlossar sitt vapen mot en person.
Gå till toppen