Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Intensiv polisjakt efter grovt rån i bostad

En man i 65-årsåldern skadades vid vad som misstänks vara ett grovt rån i en bostad i norra Lund på långfredagens morgon. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador.

Bild: Patrick Persson
Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polisen om ett misstänkt grovt brott i en bostad i norra Lund. Inledningsvis var polisen förtegen om vad som hänt, men på förmiddagen meddelade man att det rörde sig om ett grovt rån och att en man i 65-årsåldern hade förts till sjukhus. Mannen är lindrigt skadad, enligt Region Skånes presstjänst.
Polisen spärrade av bostaden, förhörde eventuella vittnen och tekniker gjorde en brottsplatsundersökning.
– Det rör sig om två gärningsmän i 20-25-årsåldern, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen sökte efter rånarna med flera patruller, men sent på fredagskvällen var ingen misstänkt gripen. Det är oklart om rånarna fick med sig något eller hur de flydde från bostaden. I samband med polisens pådrag cirkulerade uppgifter om att mannen i bostaden hade blivit skottskadad, men detta stämde inte.
– Jag kan dementera uppgifterna om skottskador, säger Peter Kjällkvist.
Vid 15-tiden var polisen klara med brottsplatsundersökningen och avspärrningarna kring bostaden hävdes.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen