Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sydsvenskan livesänder SM i motocross

Sydsvenskan breddar sin sportbevakning och kommer under våren att livesända två tävlingar under SM i motocross. Start till helgen när SM hittat hem till klassiska Saxtorp.

Bild: MATHILDA AHLBERG
Sydsvenskan jobbar ständigt för att utveckla bevakningen av idrotten ur så många perspektiv som möjligt. På påskdagen sänder vi live från Saxtorpsbanan som arrangerar stora SM i motocross för första gången sedan 2014.
– Vi arbetar ständigt på att förbättra och ge våra prenumeranter en så nära och så bra bevakning som möjligt. Det här är ett sätt att bredda och fördjupa vår idrottsbevakning, säger redaktionschef Marcus Ekdahl.
Det rör sig om en flerkameraproduktion. Minst fem kameror, repriser och grafik, intervjuer och kommentatorer ska ge en så vältäckande bild som möjligt över motocrosstävlingen på påskdagen 21 april. Nästa tävling som livesänds är deltävling 2 från Linköping 5 maj.
Det är första gången sedan 2014 som Landskrona-Saxtorps Motorklubb arrangerar "stora" SM. Tävlingshelgen består av fyra klasser. Juniorer (upp till 125 kubik), MX 1 (över 250 kubik), MX 2 (upp till 250 kubik) och damer. Hemmaklubben ställer upp med åtta åkare.
– Det här är en möjlighet att ge våra motorintresserade läsare en chans att följa två av årets deltävlingar via sydsvenskan.se. Att kunna erbjuda detta till våra prenumeranter är vi jätteglada för, säger Marcus Ekdahl.
Sändningen från Saxtorp startar klockan 10:00. Preliminär sluttid är cirka 16:30.
Gå till toppen