Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ännu ingen gripen efter rån i Lund – 65-åringen misshandlades med tillhyggen

Under långfredagens morgon slog rånare till mot en bostad i norra Lund. De kom bland annat över en bil och misstänks ha misshandlat en man i 65-årsåldern med någon sorts tillhyggen. Ännu har ingen gripits – men polisen söker två misstänkta gärningsmän i 20-25-årsåldern.

Strax innan klockan 17 på långfredagen var alla avspärrningar på platsen hävda. Polisen söker ännu gärningsmännen.Bild: Patrick Persson
Det var vid sextiden på långfredagens morgon som polisen nåddes av ett larm om ett misstänkt grovt brott i en bostad i norra Lund. Det visade sig röra sig om ett grovt rån där en man i 65-års åldern skadades. Inledningsvis cirkulerade uppgifter om att mannen i bostaden hade blivit skottskadad – men det visade sig inte stämma.
– Han ska ha blivit misshandlad med tillhyggen, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs också Intensiv polisjakt efter grovt rån i bostad
Under fredagskvällen gick polisen ut med att de misstänkta gärningsmännen är två män i 20-25-årsåldern. På lördagsmorgonen har ännu ingen gripits.
– Ingen är gripen men utredningen pågår, säger Lars Nygren, inre befäl på Lundapolisen.
Vad var det för tillhyggen rånarna använde sig av?
– Mannen är skadad, så mycket kan jag säga. Men hur det gick till vill jag inte berätta.
Fick de med sig något?
– De har bland annat stulit en bil. Sedan ska vi prata med personen som äger fastigheten idag och då kanske vi får reda på något mer.
65-åringen som skadades vid rånet bor själv inte i bostaden, utan var enbart på besök och känner ägaren. Hans skador bedöms som lindriga.
Gå till toppen